ממתק קוקוס ורוד נוסטלגי

אין לי מושג למה אני מכינה כל כך הרבה מתוקים ורודים בזמן האחרון, אולי זו משאלת לב כמוסה שמוצאת את דרכה לידיים ולקערות, שיהיה לנו הווה ועתיד ורודים ומתוקים, אחרי השנה ורבע האחרונות זה לחלוטין מובן.

אבל הסיבה המעשית שהכנתי ממתק קוקוס היא שאחרי בישול של שעה וחצי של חלב קוקוס מרוכז וממותק והקפאת קופסה של הזהב הנוזלי והדביק שעטף את כל הבית בעננה ריחנית מדהימה של קוקוס וסוכר, פשוט נשאר לי בסיר חלב קוקוס מרוכז וחם שהתחנן להפוך לממתק. התחנן, לא פחות.

ההכנה קלה מאוד מאוד ואפשר כמובן להשתמש בחלב קוקוס מרוכז קנוי רק צריך לחמם אותו.

זהירות, זה טעים, זה מתוקקקק וגם ורוד והכי? זה קוקוס בחלב אמו!


המצרכים:

1 כוס חלב קוקוס מרוכז וממותק

200 גרם שבבי קוקוס

3-4 כפות שבבי קוקוס לציפוי

* מעט צבע מאכל טבעי ורוד


הכנה:

  1. מחממים את החלב המרוכז, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב תוך חימום התערובת עד שהיא מסמיכה ונפרדת כמו בצק מדפנות הסיר. היא עדיין תהיה רכה מאוד בשלב הזה.

  2. מעבירים לכלי זכוכית (כי פלסטיק ותערובת חמה ושומנית זה לא להיט) ומקררים 2-4 שעות.

  3. מערבבים את הקוקוס לציפוי עם צבע המאכל הורוד בצלחת שטוחה, יוצרים גליל מבצק הקוקוס, חותכים למקטעים באורך 4 ס"מ ומגלגלים בקוקוס הורוד. מחזירים להתמצקות במקרר.

* אני משתמשת בצבע מאכל טבעי המגיע בצורת אבקה שמיוצר מסלק מיובש. לכן אני מרטיבה עם קצות האצבעות את הקוקוס והצבע על מנת להמיס אותו כדי שיצבע את הקוקוס.

ניתן להשתמש במעט מיץ סלק (סלק חי מגורר וסחוט) או להכין צבע ורוד כמו במדריך הכנת צבעים טבעיים המופיע בספר שלי "בישול טבעוני ישראלי". או לצפות בקוקוס לא צבוע.



Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts