top of page

ממתק קוקוס ורוד נוסטלגי

אין לי מושג למה אני מכינה כל כך הרבה מתוקים ורודים בזמן האחרון, אולי זו משאלת לב כמוסה שמוצאת את דרכה לידיים ולקערות, שיהיה לנו הווה ועתיד ורודים ומתוקים, אחרי השנה ורבע האחרונות זה לחלוטין מובן.

אבל הסיבה המעשית שהכנתי ממתק קוקוס היא שאחרי בישול של שעה וחצי של חלב קוקוס מרוכז וממותק והקפאת קופסה של הזהב הנוזלי והדביק שעטף את כל הבית בעננה ריחנית מדהימה של קוקוס וסוכר, פשוט נשאר לי בסיר חלב קוקוס מרוכז וחם שהתחנן להפוך לממתק. התחנן, לא פחות.

ההכנה קלה מאוד מאוד ואפשר כמובן להשתמש בחלב קוקוס מרוכז קנוי רק צריך לחמם אותו.

זהירות, זה טעים, זה מתוקקקק וגם ורוד והכי? זה קוקוס בחלב אמו!


המצרכים:

200 גרם שבבי קוקוס

3-4 כפות שבבי קוקוס לציפוי

* מעט צבע מאכל טבעי ורוד


הכנה:

  1. מחממים את החלב המרוכז, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב תוך חימום התערובת עד שהיא מסמיכה ונפרדת כמו בצק מדפנות הסיר. היא עדיין תהיה רכה מאוד בשלב הזה.

  2. מעבירים לכלי זכוכית (כי פלסטיק ותערובת חמה ושומנית זה לא להיט) ומקררים 2-4 שעות.

  3. מערבבים את הקוקוס לציפוי עם צבע המאכל הורוד בצלחת שטוחה, יוצרים גליל מבצק הקוקוס, חותכים למקטעים באורך 4 ס"מ ומגלגלים בקוקוס הורוד. מחזירים להתמצקות במקרר.

* אני משתמשת בצבע מאכל טבעי המגיע בצורת אבקה שמיוצר מסלק מיובש. לכן אני מרטיבה עם קצות האצבעות את הקוקוס והצבע על מנת להמיס אותו כדי שיצבע את הקוקוס.

ניתן להשתמש במעט מיץ סלק (סלק חי מגורר וסחוט) או להכין צבע ורוד כמו במדריך הכנת צבעים טבעיים המופיע בספר שלי "בישול טבעוני ישראלי". או לצפות בקוקוס לא צבוע.



Comentários


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page