top of page

סל פיקניק


סל פיקניק זה חלום, לא רק במובן המטאפורי של הביטוי אלא ממש חפץ מעשי שמסמל פעילות שלמה מוגדרת וברורה שכולם מבינים רק מצמד המילים "סל פיקניק" למה הכוונה, הרי לכולם יש תמונה די דומה שמצטיירת מאליה...

בסל פיקניק יש ארוחה ארוזה לשטח. מזון קליל רענן קלאסי ואפילו אריסטוקרטי, לא תמצאו כאן לאפות של שווארמה עסיסית עם עמבה או סביח נוטף טחינה (ואלו מאכלים מופלאים בפני עצמם!) אלא אסופה מוקפדת של "פינגר פוד" מעודן ומספק.

ההיצע של סלי פיקניק לרכישה מאז סגרי הקורונה רשם הישג וגידול מרשים, יש ביקוש ויש היצע ועל פניו קל מאוד להשיג היום ברוב הארץ סלי פיקניק מבשלנים ביתיים, עסקים קטנים וגם עסקים בינוניים. אבל המחיר לא זול בכלל ותחושת החתול בשק - באים כעסקת חבילה עם סל הפיקניק...

אם אתם דומים לי אני בטוחה שגם לכם עברה בראש לא פעם המחשבה- אבל אני עושה את זה הרבה יותר טוב בבית!

אז קדימה, בדיוק בשביל אנחנו כאן!

לכן החלטתי לכתוב את המדריך לסל הפיקניק, לכבוד כל הפיקניקים הנהדרים שמתחילים קודם כל- בפנטזיה.



הסל עצמו

רואים את סל הקש היפייפה שבתמונה כאן? ברור שזה סמל ומצטלם נהדר אבל ברמת הנוחות והמעשיות הוא בלתי נסבל וממש לא נחוץ.

אתם צריכים צידנית טובה, כזו ששומרת קור, כזו שיש בה מרחב גאומטרי נוח להניח קרחומים קפואים שישמרו על האוכל והשתיה שלמים קרים ומענגים. כי אנחנו בישראל, וכשאתם נהנים האוכל והשתיה מתענים. אל תתנו להם להזיע.

קרחומים וצידנית הם חובה, סל קש? פחות פרקטי.


התוכן של הסל

שתיה קרה

שתיה קרה היא חובה (זוכרים שאנחנו בישראל החמה?) בדרך כלל מיץ טבעי כגון מיץ תפוזים, המהדרין יכולים לסחוט בעצמם אבל גם למזוג לבקבוקונים אישיים מיץ איכותי קנוי זה נהדר. למקפידים על הסוכר - סודה או מים עם גבעול נענע ופרוסת מלפפון נאה יהיו מהממים לא פחות.

שתיה אלכוהולית

מבחינתי זו חובה בסל פיקניק.

בירה קרה, בריזר או סודה אלכהולית, קוקטייל בייתי או קאווה, יין רוזה או בוז'ולה צעיר. אלכוהול חייב להיות כאן- צונן, זורם, קליל ומשמח.


האוכל

מבחינתי האוכל בסל פיקניק שייך בגדול לשתי קטגוריות: קנוי וביתי וכל אחד יכול לייצר את התמהיל הנכון לו של הקטגוריות וכן- אפשר להכין סל פיקניק שכל רכיביו קנויים וגם להיפך- סל שכולו מבוסס על home made.

הארוחה בסל הפיקניק דומה בהרכב שלה לבראנץ' מפנק אך ללא מנות חמות כי להזכירכם אנחנו בטבע, בלי תנור וכיריים. כך שבאופן טבעי נעדיף מנות ששומרות על איכותן גם בטמפרטורת חדר.


ירקות

זה ברור, ירקות מיניאטורים שלמים כגון מלפפונים קטנים, פלפלונים ועגבניות שרי יישארו טעימים גם בשעות של נסיעה ולא ימעכו לסלט עייף רווי מיצים.

סלטים משביעים

טאבולה, סלטי קטניות, סלט קינואה, סלט תפוחי אדמה או סלט סלק. כל אלו הם סלטים קלאסים לסל פיקניק. רק זכרו שאנחנו בקטע של עידון וקלאסה אז הכמות לא צריכה להיות כדי להשביע גדוד אלא סבירה, מנה קטנה ואלגנטית.

לחם וקרקרים

לחם מחמצת או לחמניות ענן רכות, קרקרים עם ובלי גלוטן, שיר או דל בפחמימות - כל לחם שאוהבים ובמיוחד כזה שאהוב על השותפים שלכם לסל. לחם הוא אחד הרכיבים הקלאסיים של סל פיקניק כי צריך משהו להעמיס עליו את הרכיב ההכרחי הבא...

ממרחים

ממרחים או מטבלים הם ממש הכרח כאן והאפשרויות הן עצומות.

החל מגבינות למריחה (קנויות או ביתיות), ממרחים כגון טפאנד, פסטו אגוזים, ממרח עגבניות מיובשות או ממרח ארטישוק.

סלטופו בסגנון סלט ביצים, חצילים בטחינה, איולי פלפלים.

כאמור, ניתן להכין או לרכוש ממרחים.




גבינות

בעיני רוחי אין כמו פלטת גבינות טבעונית עשירה ומפנקת כדי לתת את ההרגשה הכי קלאסית של פנטזיית הפיקניק. הגבינות הללו כולן צריכות להיות מהסוג שניתן לחתוך (מסוג קשה או חצי קשה) ואינן נחשבות ממרח!

אם החלטתם על כיוון זה כדאי לצרף גם פירות טריים ליד הגבינות. ענבים, אוכמניות, אננס וכד', לא כדאי לבחור פירות שמתחמצנים ומשחירים.

אם בחרתם להכין לבד את הגבינות הנחתכות ולמריחה, אני בטוחה שהמתכונים שלי בספרים וגם בסדנת גבינות אונליין לצפייה ללא הגבלה (ניתן לרכוש בשליחת וואטצאפ ישירות אלי ל 0528-924766) יהיו לכם לעזר. מצד שני אולי גבינות טבעוניות הן בדיוק המוצר ששווה לרכוש, כמה נהדר שאנחנו חיים בתקופה בה ניתן למצוא אחלה גבינות טבעוניות מיוחדות יחסית בקלות, בחלק מרשתות השיווק וברוב חנויות הטבע.


מאפים מלוחים


קישים קטנים או פשטידות אישיות

שבלולי פיצה

בית לזית

בורקסים מכל הסוגים

קובה מטוגן

קרואסון נייטראלי

לחמניות שום/ לחמניות ממולאות

קציצות ירק אפויות / מטוגנות


בפרקי המאפים, הקציצות והפשטידות בספרים שלי "טבעוני פשוט וטעים" וגם ב"בישול טבעוני ישראלי" תמצאו ערימות של רעיונות. רק תזכרו- במטרה של המאפה הוא פינוק ולא שובע לכן בפיקניק אין צורך לארוז 2 ק"ג בורקס כמו לפריסה של קורס חובשות, אלא בעדינות (מאפים אלגנטים) ובשחיתות (משהו מפנק ממש, לא "בריא" מדי) ומעט ממנו כי הוא לא הרכיב היחידי בסל.


פנכות קטנות של משעשעי חיך


פנכות קטנות (נכון פנכה זו המילה לתיאור הקופסאות הקטנות???) של זיתים או חמוצים אחרים, פיצוחים קלויים ומתובלים ושאר פיקנטריה שהולכת טוב עם האלכוהול ומתבלת את הטעמים הסולידים למדי של הארוחה.


קינוחים

בבקשה אל תכעסו עלי, אבל בחלום שלי שנקרא סל פיקניק אין בכלל קינוח כי כזו אני, אין לי קיבת קינוחים מבחינתי עדיף עוד בקבוק בירה...

אם תבחרו אחרת זה לחלוטין מובן ומקובל והייתי ממליצה על תרמוס תה נענע עם עוגיות פריכות או פרלין שוקולד של הביוקר ולא קינוחים מפוצצים מדי. תזכרו שעידון הוא שם המשחק כאן ודווקא, דווקא דווקא אולי בקלאווה תתאים כאן!


כלים ואריזה

אין ספק שאריזה נכונה והדוקה היא האופציה היחידה כאן. כשמכינים את סל הפיקניק בבית אז ניתן להפעיל את המצב הפריווילגי של כלים רב פעמים ולחסוך לסביבה את הזיהום המיותר.

השקיעו בכלים יפים, מפה ומפיות וקשים וקיסמים אקולוגים. זה חלק מהכיף ומה שבסופו של יום מבדיל סל פיקניק מסתם "ארזתי אוכל לטיול".


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page