top of page

פסח טבעוני ללא קטניות

לבקשת הקהל אני מעלה רשימה של מנות עיקריות לפסח ללא קטניות.

אכן, כשאין קמח, אין שבבי סויה ואין טופו, לא חומוס או שעועית או אפילו עדש אחד לרפואה העניינים הופכים קשוחים אבל כאן בדיוק טמונה היצירה!

אז הבה נאסוף רעיונות, לצורך הקללת המשימה אשתדל לכלול את המתכונים בכל קישור.


  1. פאי רועים על בסיס פטריות או תבשיל ירקות עשיר. מלית פטריות תכלול בצל מטוגן והמון פטריות כדאי גם אגוזי פקאן או מלך. ניתן גם להכין את תבשיל הירקות ממתכון הלזניה שלי (בספר וגם כאן) שמבוסס על חצילים. את התבשילים מקררים ואז מסדרים בשכבה נאה בתבנית יפה ומורחים מעל פירה של בטטה או תפוחי אדמה או פירה כרובית למי שרוצה להפחית בפחמימות, חורצים עם מזלג חריצות יפות ואופים עד הזהבה.

  1. ממולאים בסדנת הממולאים שלי אלמד להכין קישואים ממולאים קינואה, אבל גם פלפלים יכולים להיות ממולאים בקינואה או בתבשיל ירקות (פטריות, כרובית, בצל מטוגן) או דלעת גדולה וחגיגית שיש בה תבשיל ירקות שורש עשיר (שאותם צולים קודם בתנור כדי לקרמל ולרכך) - סלק, שורש סלרי, קולורבי, בצלצלים. גלילי חצילים (כמו הסביחונים בספר ובסדנה!) אך עם מלית של ממרח גס של אגוזי מלך עם שום ועשבי תיבול. גם פטריית פורטבלו בינונית לכל סועד שממלאים בתערובת קצוצה של פטריות עשבי תיבול ושום ואופים עם פירורי מצה ושמן זית או קראסט של שקדים מעל יכולה להיות מנה משביעה וקלה להכנה. תחשבו על דלעת ערמונים צלויה שממלאים לפני ההגשה בקארי סמיך מעט פיקנטי של שעועית וזוקיני ואפונה וחלב קוקוס! מדהים!

  2. קציצות אולי לא נחשבות מאוד חגיגיות אבל אם מגישים אותן עם רוטב כלת הכפר (בספר) שהוא רוטב מעודן של קשיו וצנוניות קציצות הכרישה והכרובית (בספר וגם כאן ) יכולות להעפיל לחגיגיות מלאה. את הקמח במתכון ממירים בקלות לקמח שקדים או קמח מצה (מממממ עם קמח מצה זה בכלל טעים ביותר, תזהרו שלא יאכלו לכן את כולן לפני הארוחה עצמה...).

  3. מעורב פטריות לפעמים מחפשים משהו ש"יחליף את הבשר" ואני רואה פטריות ישר חושבת על בשרניות עסיסיות וגם במפתיע- שובע. אז מעורב פטריות עשיר שמתבסס על שמפיניון חורש יער ושימג'י ושיטאקי ובקיצור- עושר של מרקמים וטעמים. אם מוסיפים לה שמיניות של בצלים סגולים זה מוסיף קראנץ' וגם עסיסיות.

  4. מוסקה אפשר להכין לא רק מחצילים אלא גם מפרוסות זוקיני צלויות, המלית יכולה להיות כמו פאי הרועים על בסיס ירקות או פטריות ואגוזים.

  5. קינואה מכיוון שהקינואה לא היתה קיימת בזמן שאבותינו קפאו בפסח באשכנז אז היא כן מקובלת גם אצל מי שלא אוכל קטניות, ומלבד למלא איתה קישואים ופלפלים כמו שהסברתי בסעיף 2 אז ניתן גם להכין ממנה קציצות וגם פשטידות שהן יותר סוג של "bake" מאשר פשטידה, אבל עם כיסוי של עגבניות ושום מעל שנצרב בתנור ומשחרר עסיסיות ואוממי זה מעדן איך שלא תקראו לזה. המתכון כאן .

  6. קובה של פסח למשקיעים ואלו שמתכוננים מראש אני אמליץ על קובה של פסח, אין מנה מדהימה מזו וכן, כן, היא מתאימה גם למי שלא אוכלים קטניות, המלית יכולה להיות מבוססת פטריות בצל מטוגן ואגוזי פקאן. את הקובה ניתן להכין מראש ולהקפיא לאחר הטיגון.

לסיכום: עם מרק למנה ראשונה, מצות וממרחים שהולכים תמיד נהדר על מצות: מטבוחה מושקעת, ממרח בצל מטוגן ואגוזים בסגנון קצוץ, ממרח אפונה ובזיליקום בצבע ירוק משגע, מנה עיקרית מהרשימה כאן ופחמימות נהדרות כמו תפוחי אדמה ובטטות, סלטים טריים וגם מבושלים שמכינים מראש: סלק, גזר מרוקאי, שורש סלרי עם לימון (חפשו אפיו! זו בדיוק העונה) ומנה אחרונה - אין סיכוי שמישהו ישאר רעב.

מחפשים עוד רעיונות לפסח ואין לכם בכלל בעיה עם קטניות? ריכזתי מתכונים טבעוניים לפסח כאן.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page