מרק טום יאם טבעוני יההההה!!!
מזג האוויר והמזג הישראלי כל כך מתאימים לאוכל תאילנדי שזה לא מובן איך האוכל התאי לא הפך להיות אורח קבוע בכל בית, אבל הנה אני והשגעונות שלי כדי לתקן את המצב, והשגעון החדש- מרק טום יאם טבעוני שמכינים תוך 5 דק' אמתיות ובתוך כלי אחד והוא בעצם ארוחה מלאה משביעה ומפנקת!
המרק אמנם מתבשל (יותר נכון נחלט כמו חליטת עשבים...) בכלי אחד אבל בשלושה שלבים.
בשלב הראשון חולטים את הרכיבים הארומטים: גלנגל, עשב לימון, עלי כפיר ליים וצ'ילי.
בשלב שני מוסיפים למים שהתבשמו את הירקות- משתמשים במה שאתם אוהבים, כמו סלט!
בשלב שלישי מתבלים בחלב קוקוס (כי הטום יאם שלי הוא בעצם טום יאם נאם קון אבל בואו נפשט עניינים ונקרא לו טום יאם כמו כל הישראלים...) במיץ לימון ומעט מייפל (מה המייפל עושה כאן? ממתיק ומאזן את הטעמים).
וכל זה בחמש דקות? די! באמת!
ואיך נהפוך את הטום יאם לנגיש יותר ולא מצריך נסיעה לחנות מצרכים מן המזרח? ככה- את הגלנגל ניתן להחליף בפרוסת זנגוויל (ג'ינג'ר), עשב לימון (למון גראס) ניתן למצוא במקררי הסופרמרקט ועל עלי הכפיר ליים אפשר לוותר (בעצב) ומי שאוהב את הטעם בחיים לא יוותר אלא ייסע במיוחד לקנות את העלים, ומי שלא מכיר? לא יודע מה הוא מפסיד!
המצרכים ל2 מנות:
פרוסת גלנגל יבש (אפשר להמיר בזנגוויל)
3 עלי כפיר ליים
1 פלפל חריף יבש
גבעול עשב לימון טרי או חופן קטן עשב לימון יבש
1 גזר
1/2 קולורבי
1/4 כוס כרוב
3 בצלים ירוקים
3 פטריות
50 גרם טופו
חופן עלי כוסברה (אפשר להמיר בבזיליקום)
1/4 כוס קרם קוקוס איכותי
מיץ מחצי לימון
1 כפית סירופ מייפל (או ממתיק אחר לבחירתכם)
1 כף רוטב סויה (או יותר, עניין של טעם)
50 גרם אטריות אורז דקיקות
1. מניחים את הרכיבים הארומטיים בסיר עם 3 כוסות מים: גלנגל, עלי כפיר ליים, פלפל צ'ילי יבש (כל עוד הוא שלם המרק לא יהיה באמת חריף...) ועשב לימון.
מרתיחים.
2. בינתיים חותכים את הירקות והטופו לרצועות/פרוסות. במקביל יוצקים מים רותחים על אטריות האורז (בקערת האכילה ואז אין צורך לשטוף עוד כלי!!!).
3. מוסיפים את הירקות ועשבי התיבול הטריים לציר הארמטי ומרתיחים שוב. מסננים את אטריות האורז ומוסיפים גם אותן למרק.