יין חם לחגי החורף- דל פחמימות!
- גלי לופו אלטרץ

- לפני שעתיים
- זמן קריאה 2 דקות
רגע לפני חגי החורף המשפחתיים כולנו חווים בליץ בצקים מטוגנים מכל הסוגים, יש את המתחכמים שאופים מה שאמור להיות מטוגן, יש גם את אלו שמדל"פים את הפחמימות, הרי אין לזה סוף... מכיוון שאני אישית מעדיפה שלא לייחל למה שמתיימר להיות סופגניה אבל הוא אפוי ומדול"פ ונותרה ממנה בעיקר התדמית אך היא לא מספקת לרוב את הסחורה, אני מכינה לי מעדנים דלי פחמימות נהדרים שלא קשורים בהכרח לסופגניות וטיגונים, כפי שלימדתי בסדנת הזום של עוגיות וממתקים דלי פחמימות: כגון טופי פקאן מדהים על בסיס אלולוז, פרלינים פריכים של שוקולד ושקדים, וכד'. בטור היום אני רוצה להאיר בזרקור ממוקד על אפשרות קלה אך חגיגית לאירוח לצד מה שתגישו לאורחים וזו השתייה החורפית החגיגית: יין חם ומתובל. באירופה זה מאוד מקובל ונהוג, ובבית שגדלתי בו זה היה אחד הסירים המשמחים שליוו התכנסויות חברתיות בחנוכה,
זה הכי חורף, עם אדים מהבילים וריח קינמון ואלכוהול וחמצמצות ועומק של טעמים וכאן- בגרסה דלת הפחמימות שמענגת לא פחות.
אפשר להכין מיין אדום או לבן, אמנם לא צריך את היין היקר ביותר אך גם לא את הזול ביותר- ליינות הכי זולים עלול להיות טעם לא נעים מלכתחילה ואין לנו כאן הר סוכר שימסך את זה... אני שותה רק יין יבש שמכיל פחות סוכר באופן מובהק יחסית ליין חצי יבש.
סוג וכמות הממתיקים הם עניין אישי, אני מאוד ממליצה לשלב 2 סוגי ממתיקים.
לא תיארתם לעצמכם שאפשר לשתות יין כשמקפידים על אורח חיים דל פחמימות?
אז כן, אפשר במידה את היין הנכון וכמובן כפוף לתגובה האישית של היחיד שקובע עלינו, מד הסוכר... איזה אלכוהול מומלץ ואיזה מועד לפורענות? אני בדיוק מדברת גם על זה בתכנית לאורח חיים דל פחמימות שתפתח אחרי החג בימי ג' החל מ 23/12, תכנית זום בת 3 מפגשים, בערב, מקבלים גם הקלטות מלאות ומענה לכל שאלה!

המצרכים:
1 בקבוק יין אדום או לבן יבש
1 תפוז שלם
2 מסמרי ציפורן / כוכב אניס
1 מקל קינמון
2 ממתיקים לבחירתכם מרשימת הממתיקים הטובים:
אריתרטול / אלולוז / מונק פרוט / סיבי עולש - הכמות היא ענין של טעם!
1/4 כוס רום או ברנדי או קוניאק
הכנה
יוצקים את היין לסיר קטן, מוסיפים תפוז פרוס (לגרסה עוד יותר דלת פחמימות הוסיפו רק את קליפת התפוז!) ואת התבלינים.
ממתיקים עם הממתיקים שבחרתם, אני אישית מעדיפה שילוב של אריתרטול ומונק פרוט. ההמתקה היא לפי הטעם האישי, טועמים, הטעם אמור להיות חמוץ/מתוק, מוסיפים גם את הרום.
מכסים ומחממים על אש בינונית, עדיף לא להביא לרתיחה מלאה. אם מכינים מראש (מאוד מומלץ!) מניחים מכוסה עד ההגשה ומחממים שוב על אש קטנה.
חנוכה שמח!



























