סלט פנצנלה מופלא

ת'אמת? ראיתי תכנית בישול של ג'יימי אוליבר והוא הכין פנצנלה. ובין לרדוף אחרי הפעוט שטפטף מהאגס שאכל על כל הסלון ובין שאר ענייני דיומא.... נצרב בי השילוב הגאוני הזה (שכמובן לא ג'יימי אוליבר המציא אלא קיים כבר מאות שנים אם לא יותר) ומיד, רגע אחרי שניקיתי את קטסטרופת האגס ובין טלפון ייעוץ לרישום סדנאות הכנתי את הסלט המופלא עם טוויסט טבעוני כמובן.

כי יש עגבניות סבירות עכשיו,

כי תמיד אני מחפשת משהו משביע אבל קליל ומרענן לקראת הקיץ

כי בדיוק היה לי בייגל שומשום בייתי שרק חיכה להזדמנות לזרוח

כי נשארה גבינת שקדים שרק חיפשה משמעות (אבל אפשר גם בלעדיה)

כי עוד רגע חג שבועות וכולם מחפשים מתכונים שווים קלים להכנה ורבי רושם

 

פנצנלה מכל הסיבות שבעולם

פרוסת לחם שאור ממש שווה / בייגל שומשום/ פיתה כוסמין***

4 עגבניות בשלות שלא ראו מקרר (זה חשוב לטעם ולמרקם)

חופן זיתים 

2 כפות גבינת פטה שקדים (כזו שאני מלמדת להכין בסדנת הגבינות!)

כמה עלי בזיליקום קרועים

1 כף חומץ בן יין 

2 כפות שמן זית

1/2 שן שום

1/4 כפית מלח (או יותר, אבל המליחות מגיעה מהזיתים)

 

*** (אני בטוחה שבקבוצת אבא פגום או אמהות שוקעות מכינים עם המוצר המוכן והטעים של פיתה קראנץ' -בייגל קראנץ' וכל קראנצ'יהם הדומים)

 

הכנה:

1. את הבייגל פורסים, או קורעים את פרוסת הלחם לחתיכות או גוזרים את הפיתה למשולשים. מניחים בתבנית ומייבשים בתנור 180 מעלות עד שפריך אבל לא שחום.

2. חותכים 3 וחצי עגבניות לקוביות גדולות, שומרים חצי עגבנייה בצד. מחרצנים את הזיתים (כי זיתים איכותיים תמיד יגיעו לא מחורצנים...) ומניחים ביחד בקערה עם הלחם המיובש.

3. במעבד מזון קטן או עם בלנדר מוט טוחנים את חצי העגבנייה שהותרנו, חצי שן שום, חצי מכמות הבזיליקום, חומץ שמן זית ומלח לרוטב סמיך וקצת חמוץ מדי, צריך לזכור שהרוטב מתערבב עם מיצי העגבנייה שמדללים אותו והוא צריך להיות קצת יותר מדי, אחרי שמיצי העגבנייה בסלט ידללו אותו ואחרי שהלחם יספוג חלק ממנו הסלט יהיה מאוזן וטעים להפליא.

4. מערבבים את העגבניות הלחם והזיתים עם הרוטב, מוסיפים קרעי בזיליקום ומעט גבינת פטה שקדים מפוררת. ממתינים כמה דק' לספיגת הטעמים ובתיאבון!!!!

 

הים התיכון בצלחת ואנחנו מלאים בנחת.

הרישום לסדנאות יוני נפתח עכשיו- סדנאות חדשות וגם ותיקות לקיץ מרענן וטעים!

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

March 31, 2019

Please reload

Archive