פולנטה עם פטריות וארטישוק

February 18, 2020

 

פולנטה זה ממש לא סיפור גדול להכין די דומה לפסטה בעצם... אבל- כמו פסטה כדאי מאוד שהתוספת/רוטב יהיו מוכנים לפני שניגשים להכנת הפולנטה, כי הפולנטה, כמו פסטה ממש- לא יודעת לחכות.

 

נשארו לכם שאריות קטנות אך טעימות של גבינות טבעוניות? הפולנטה תודה לכם ואתם תתמוגגו! דייסת הפולנטה תקבל בשמחה כל גבינה החל מגבינת סויה למריחה וכלה בפירורים של פטה שקדים אפויה או כמוצרלה מגוררת, בייתיות או קנויות כאחד.

 

1 כוס חלב סויה ללא סוכר (או כף שקדייה מוקצפת עם כוס מים)

1 כוס מים 

½ כפית מלח

½ כוס קמח תירס לפולנטה (הצהוב!)

2 כפות שמן זית או 1 כף שמן קוקוס

 

1 בצל

4 תחתיות ארטישוק (מהמקפיא!)

 1 סלסילת פטריות טריות

1 כף שמן זית

¼ כוס חלב סויה ללא סוכר או שקדים (אפשר לקחת ממי הפולנטה לפני שמוסיפים את קמח התירס)

מלח

קורט אורגנו

גבינות טבעוניות- אם רוצים

פרמזן טבעוני (אם רוצים, יש בספר שלי "בישול טבעוני ישראלי"  מתכון פטנט לכמופרמזן משקדים וקשיו)

 

  1. קוצצים את הבצל ומזהיבים בשמן, מוסיפים תחתיות ארטישוק חתוכות לשמיניות או שישיות, מוסיפים פטריות חתוכות לרבעים או שישיות וממשיכים לערבב, מתבלים ומרטיבים עם מעט נוזלים- כרבע כוס חלב סויה או שקדים שמורתח כעת לפולנטה.

  2. במקביל מרתיחים את הנוזלים והמלח, רגע לפני הרתיחה את קמח תירס וטורפים עם מטרפה עד שמסמיך והקמח תירס מבושל. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. 

  3. אם רוצים זה הזמן לטרוף פנימה כמה כפות של גבינות טבעוניות החל מגבינה לבנה למריחה ועד פירורים של פטה או מוצרלה מגוררת.

  4.  מסדרים את הפולנטה בקערה עמוקה ועושים שקערורית במרכזה, מערימים את תבשיל הפטריות והארטישוק ומגישים מיד, עם מעט פרמזן טבעוני אם רוצים.

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive