לחם בננה טבעוני ללא גלוטן

אין לי שומדבר נגד גלוטן הוא ואני חברים טובים ובכל זאת אני תמיד מחפשת מתכונים שמבוססים גם על פחמימות אחרות ולא רק קמח חיטה וכוסמין, בשביל הגיוון העיכול וגם העניין...

וככה נולד לחם הבננה שמבוסס כולו על טהרת שיבולת השועל הנהדרת שכל אנשי התזונה מהללים ומשבחים ובטיפול מיוחד היא הופכת ללחם בננה יציב אך אוורירי, ללא תוספת סוכר או שמן מזוכך - אבל פחמימות יש בו למכביר בכל זאת בננה ושיבולת שועל ושומנים לא חסר כי חמאת בוטנים בערימה מכובדת. הוא עשיר וחלבוני ומשביע ומרגיש כמו פינוק אבל בריא שכזה.

ניתן כמובן להכין חצי כמות בתבנית חצי אינגליש קייק (כמו אינגליש קייק אבל קטנה ) ואפשר גם להכין כמאפינס.

אבל הכי חשוב ואני מדגישה- לחכות שיתקרר לחלוטין לפני שפורסים או טועמים אחרת זה בצקי! 

 

המצרכים:

2 כוסות קוואקר (שיבולת שועל דקה)

¼ כפית מלח

4 בננות גדולות / 6 קטנות בשלות מאוד

⅔ כוס חמאת בוטנים

2 כפיות אבקת אפיה

2 כפיות חומץ

  1. במעבד מזון טוחנים את הקוואקר והמלח לקמח. מוסיפים את הבננות וטוחנים היטב עד היווצרות קרם חלק וממשיכים לטחון עד שמוקצף וממש רואים בועות אוויר בתערובת!

  2. מוסיפים את חמאת הבוטנים וטוחנים עוד. מוציאים את הסכין ומוסיפים בבחישה ידנית את אבקת האפיה, מערבבים היטב ומוסיפים את החומץ.

  3. מעבירים לתבנית אינגליש קייק (או 12 יח' מאפינס או 2 תבניות מיני אינגליש קייק) ואופים ב 170 מעלות כ35 דק' (וכמחצית הזמן מאפינס).

אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס, אגוזים וכד'.

אפשר להמיר את חמאת הבוטנים בחמאת שקדים (שקדייה) או חמאת קשיו או טחינה!

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive