הכל בסיר אחד: אטריות אורז ויובה

עם פלישתה של היובה לכל מחוזות המרכולים גם הכי שכונה שבהם החלטתי להקדיש פוסט ארוך יותר מהמתכון לחומר הגלם המסקרן הזה.

יובה (YUBA) הוא קרום מיובש של חלב סויה. רגע, אל תברחו, אני מודה שאני בהתחלה ברחתי ולקח לי די הרבה זמן להתגבר על הבעיה הזו, שפריט מזון כה מסקרן ועם פוטנציאל טבעו-קולינרי הוא בעצם... קרום. נו בחייאת, הרי גם גלידה באה משורש "גלד", אמיתי, כה אמר בן יהודה הגאון.

כשמרתיחים חלב סויה נוצר קרום והוא נאסף ומיובש ונמכר בצורתו היבשה אליה מחזירים נוזלים ומתקבל חומר גלם נוח להקפצה, בישול צליה ועוד.

ביובה המוכנה לאכילה יותר מ 25 אחוז חלבון וזה הרבה והיא גם משביעה בהתאם.

למתכון הבא הגעתי בעקבות עגבניות שרי עייפות ותודו, למי מאיתנו זה לא קרה?

מרגע שהתעייפו עגבניות שרי הסלט כבר לא יקבל אותן בברכה ורוטב עגבניות זה נחמד אבל די, צריך גיוון!

אז גייסתי את הצורך המשותף של סדנת "הכל בסיר אחד" למתכונים חדשים ואת הצורך להתקין מתכוני יובה שווים ושימושיים והנה, הקסם.

המצרכים:

100 גרם אטריות אורז רחבות (חצי חבילה קטנה)

2 כוסות עגבניות שרי תמר (הן הכי מתוקות!)

4-5 פטריות חורש פרוסות או 1/2 כוס אפונה

60 גרם (2 חופנים גדולים) יובה בצורת "כנפיים"

2 כפות רוטב סויה או 1/2 כפית מלח

1 כפית גדושה משחת קארי*

1 כוס (250 מ"ל) חלב קוקוס

1/2 כוס מים


הכנה:

  1. משרים את היובה בקערת מים פושרים ל 15-30 דק'. יש שוני בין הסוגים הנמכרים במשך ההשרייה הנחוצה, כשהיובה התרככה מסננים סוחטים שוטפים וסוחטים שוב.

  2. מניחים את שאר המצרכים בסיר, אל תדאגו שהאטריות לא מכוסות בנוזלים, הכל יסתדר, זו הבטחה.

  3. מרתיחים, מכסים ומבשלים על אש בינונית עד התרככות כל הרכיבים כ-10 דק' עד 15 דק'.

סדנת "הכל בסיר אחד ללא גלוטן תתקיים ביום שישי 13/08, לרישום שלחו לי וואטסאפ 0528-924766



*משחת קארי ניתן לרכוש בכל סופר, ניתן להשתמש בכל משחת קארי שאוהבים: צהובה, ירוקה או אדומה. אם לא אוהבים חריף אז כדאי להשתמש בכפית אבקת קארי איכותית במקום ורצוי לחזק את התיבול עם שן שום וחצי כפית זנגוויל מגורר.


* אפשר להשתמש בירקות נוספים: שעועית ירוקה, כרוב ניצנים, זוקיני פרוס, קייל קצוץ,

וגם להוסיף כוסברה קצוצה בסוף הבישול או תרד!


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts