קוואקר וטף- סיפור אהבה

 לפעמים קורה ששני חומרים נפגשים ומה שיוצא מהם זה הרבה מעבר למפגש תמים של שני חומרים... אז זה מה שקרה כשהפגשתי את הקוואקר עם הטף. משהו טוב קרה במפגש והמשהו הזה המשיך להפתיע במפגשים נוספים. 

כך, מדייסת קוואקר וטף נהדרת שהתחבבה על כל בני הבית מתינוק ועד האיש הגדול השתרדג המפגש הבא לעוגיות פריכות של קוואקר וטף (ללא קמחים נוספים!) עם פינוקי שוקולד צ'יפס חמוציות ומשמש אורגני יבש! זו היתה אהבה ממבט ראשון!

אז לפני שתציפו אותי בבקשות למתכונים... הרי הם לפניכם, דואט של קוואקר וטף!

 

עוגיות קוואקר וטף עם הפתעות (15 יח')

את ההפתעות (אני שמתי שוקולד, חמוציות ומשמש אורגני) אפשר להחליף במה שאוהבים: אגוזים, שקדים, צנוברים, צימוקים וכדומה, כיד הדמיון וכעושר המזווה. אלו עוגיות בעלות קרום חיצוני פריך שדומה לגרנולה ופנים רך מעט במרקם שמזכיר סקונס....

 

1/2 1 כוסות קוואקר

1/2 כוס קמח טף מלא

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

1/4 כוס סוכר חום 

3 כפות גדושות שמן קוקוס מוצק (אם הוא נוזלי כדאי לקרר אותו מעט שיתגבש חלקית)

113 גרם רסק תפוחים (קופסה קטנה, כחצי כוס)

1 כפית תמצית וניל

2 כפות שוקולד צ'יפס

2 כפות חמוציות יבשות

2 כפות משמש יבש

הכנה:

1. מערבבים בקערה את הקוואקר, הטף, אבקת האפייה והסוכר, ומפוררים עם האצבעות את שמן הקוקוס לתערובת עד יצירת פירורים עדינים.

2. מוסיפים את הרטובים: רסק תפוחים ותמצית וניל ומערבבים היטב, רצוי עם הידיים עד שהעיסה נקשרת. מוסיפים את ההפתעות ומעצבים בידיים עוגיות פחוסות, כ 15 יח', מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה.

3. אופים ב 190 מעלות, 15-17 דק'.

 

 

דייסת קוואקר וטף עם אגסים וקינמון (3 מנות)

1 כף ממרח שקדים (שקדייה/שקדימון ללא תוספות)

3 תמרי מג'הול

1/2 1 כוסות מים

1/3 כוס קוואקר

3 כפות קמח טף מלא

 

2 אגסים (קלופים או לא קלופים, מה שבא לכם)

1/2 כפית קינמון

הכנה:

1. טוחנים בבלנדר או בלנדר מוט את המים, השקדייה והתמרים עד שנוצר נוזל חלבי הומוגני.

2. מעבירים לסיר, מוסיפים את הקוואקר והטף ומרתיחים תוך בחישה נמרצת. מבשלים 2-3 דק' נוספות.

3. במקביל חותכים את האגסים לקוביות קטנות ומרככים אותם כדקה במחבת קטנה על אש בינונית עם הקינמון. 

4. יוצקים את הדייסה לקערות ומערימים במרכז קוביות אגסים מקונמות!

 

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

March 31, 2019

Please reload

Archive