top of page

מאפי כרוב מפתיעים

גיל ההתבגרות יכול להיות כייף גדול לאם. כייף גדול לאמא המבשלת שחכתה שמשהו יתעורר והילדים שניקרו באוכל כמו ציפורים יתחילו פתאום לגרד עד תחתית הסיר, לריב מי יקבל יותר בצלחת ופתאום תשמע התלונה: אמא! אתמול לא הספיק לי הסנדוויץ', תשלחי לי יותר אוכל! אני רעבההההה!

כייף!

ולפעמים, בגיל ההתבגרות, יש גם לרגעים עם מי לדבר ומי שלרגע שמקשיב, ואם שואלים בעדינות- אולי אכין לך משהו מקמח מלא, שיהיה יותר משביע, הרי אין לך זמן לאכול 2 סנדוויצ'ים.... ואז הפתעה! היא מסכימה אתי! חגיגה!

כי מאפים ביתיים מקמחים מלאים משביעם יותר ולא רק בריאים יותר, כי מאפים ביתיים בעבור הילדים הם שגרירי הבית במוסד הגדול, מיוחדים ומנחמים ולא רק אסופת פחמימות. ולנו ההורים כי אין שום סיבה בעולם לעבוד קשה או לקום בארבע בבוקר כי מכינים מגש ושולחים אותו למקפיא וכך כל יום יישלח מאפה עטוף קפוא ועד ארוחת העשר יפשיר מעצמו ויהיה טרי ונהדר.... והמתבגרים מבינים את זה גם אם זה לא נראה על פני השטח לא מיד ולא עכשיו. וסתם להזכירנו שכרוב הוא מקור מעולה לסידן וסידן חשוב לעצמות המתבגרים, אחוז ספיגת הסידן מירקות מצליבים (כרוב כרובית ברוקולי קולורבי ועוד!) הוא פי 2 (!!!) מאחוז ספיגת הסידן מחלב פרה.

אפשר למלא בכל מלית אהובה:

או רוטב פיצה וגבינה טבעונית (הכמוצרלה שאני מלמדת בסדנת הגבינות נהדרת לזה!)

או ירקות מוקפצים עם טופו....

המצרכים לבצק:

1/2 ק"ג קמח מלא (חיטה או כוסמין או תערובת, רצוי קמח 70% שנופה ממנו 30 % מהסובין)

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר חום

1 כף שמן זית

1 כפית מלח

½ 1כוסות מים (או יותר)

למלית הכרוב:

1/2 כרוב

1 בצל

2 כפות שמן זית

1 כפית פפריקה

2/3 כפית מלח

מעט פלפל שחור

לבחירה: מעט שמן זית ומלח גס

הכנה:

1. מערבבים את הקמח, שמרים, מלח וסוכר, מפעילים את המיקסר ומוסיפים את המים החמימים בהדרגה, ייתכן שצריך מעט יותר או מעט פחות. ניתן להוסיף מים או קמח לפי הנדרש, לשים 7-8 דקות.

2. עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומניחים לתפיחה של שעתיים, עד שמכפיל את נפחו.

3. להכנת המלית- את הכרוב והבצל פורסים דק (הכי קל במעבד מזון עם דסקית הפריסה) מעבירים לסיר גדול שיהיה נוח לערבב עם השמן ומרככים מזהיבים תוך בחישה לעיתים, כ- 20 דקות. בדקה אחרונה מתבלים בפפריקה מלח ופלפל. מצננים.

4. את הבצק מוציאים מהקערה למשטח מעט מקומח, מעצבים לגליל ופורסים ל"מטבעות", מניחים כל מטבע בצד על המשטח המקומח. מרדדים כל מטבע לעיגול, מניחים כף גדושה מלית מקבלים וצובטים.

5. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, אם רוצים מברישים בשמן זית ובוזקים מלח גס, אופים עד השחמה ב 190 מעלות כ25 דק'. מצננים מכוסה במגבת נקייה (כך המאפה מתרכך מעט ולא מתייבש, חשוב מאוד למאפים שנכנסים למקפיא וצריכים להיות נעימים לאכילה בבית הספר...). ואם רוצים- מקפיאים.

ישנם עוד מקומות פנויים בסדנאות אפריל!