top of page

פנקייק קוואקר וטף טבעוני ללא גלוטן

כתבתי כאן בבלוג לפני כשנה על החיבור המופלא שגיליתי בין 2 רכיבים בריאים : קוואקר (שיבולת שועל) וטף וכיצד הם משלימים זה את זה כעוגיות וכדייסה, והנה- סיפור האהבה, הדואט המושלם ממשיך לפרק הבא ועולה לדרגת: פנקייק!

המתכון בכלל התחיל מעוד בננה חסרת עתיד שחיפשה משמעות.... יחד עם כמיהה למשהו משביע מחמם ומזין בשל החורף שהחליט סוף סוף להגיע.

והנה פנקייק בננה קוואקר וטף כל כך קליל ופשוט להכנה, ואף על פי שעוד לא נשאלתי הנה אני עונה:

1- אפשר להחליף את הבננה בתפוח או אגס.

2- אפשר להמיר את חלב הסויה בכל נוזל טעים אחר

3- אל תשכחו את אבקת האפייה!

4- אין ממתיקים כאן למעט הפרי לי אין בהם צורך- אבל כמובן שאפשר להוסיף תמר לעיסה או כל ממתיק אחר שתרצו.


ל 7-8 מיני פנקייק בגודל ביס :

1/4 כוס שיבולת שועל

קורט מלח

1/4 כוס קמח טף

1 בננה

1/4 כוס חלב סויה

1/2 כפית אבקת אפייה

1. טוחנים במעבד מזון את שיבולת השועל והמלח לקמח, מוסיפים בננה וטף ומעבדים. מוסיפים את חלב הסויה ומעבדים עוד קצת.

2. מוסיפים בבחישה את אבקת האפייה.

3. מחממים על אש בינונית מחבת נון סטיק ויוצקים כף בלילה לכל מיני פנקייק. מותר קצת לשמן בשמן זית או קוקוס אם רוצים...

4. הופכים לצד שני ומשחימים גם אותו, נזהרים שלא לחרוך!

אני אוהבת להוסיף מעל הפנקייק חמאת בוטנים טבעית שיש לה חיבור מיוחד לבננה... אבל אפשר להתפרע ולהוסיף כל מה שאתם אוהבים למשל:

מייפל

קולי פירות יער או תותים- טוחנים פירות יער עם מעט מייפל .

קולי מנגו - פשוט טוחנים מנגו עם מעט מיץ לימון.

ריבת פירות יער מזויפת- מבשלים כשתי דקות פירות יער עם ממתיק לבחירתכם, מועכים מעט את הפירות עם כף.

סלט פירות!

רוטב חלבה - מערבבים טחינה גולמית עם מייפל.

קצפת קוקוס- זה כבר ממש מושחת! מקציפים את החלק השומני מוצק של קרם קוקוס (20% שומן ומעלה) ששהה במקרר 24 שעות עם אבקת סוכר וקצת וניל.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page