מינה טבעונית: פשטידת-מחבת של פסח עם ירוקים וגבינה

כנראה שאני היחידה במשפחת האיש הגדול שמכינה את המעדנים של סבתו הטורקיה וסבו החלאבי ז"ל, כמובן שהכל עובר טבעון למשעי והפחתה מאסיבית בכמויות השמן ויוצא טעים יותר מהמקור, כי טבעוני זה יותר טעים.

הוספתי גם בצל ירוק למרות שהוא לא חלק מהירוקים המסורתיים, אם נשארו לכם אחרי שהרבצתם איתם אתמול בסדר פסח (!!! כן! אני לא ממציאה!) או לא- הוא מוסיף רעננות מתוקה לכל הירוקים ומשתלב נהדר במינה.

המינה היא פשטידה המטגנת לה במחבת והסיפור הגדול הוא להפוך אותה, כי היא גדולה וזה לא קל. לכן היום אלמד אתכם את שיטת הסבתות הידועה כהיפוך על ידי מכסה, בכל מקרה מי שנרתע מהאתגר מוזמן להכין קציצות נחמדות ולטגן יחידות חמודות שדומות לללביבות מצה עם בצל ירוק כמו במתכון שפרסמתי שבוע שעבר.

אבל ראשית נכין את העיסה.

לצורך הדבקת המצות אני אוהבת להשתמש בקמח כוסמת ירוקה, זה דבק נהדר שאין לו טעם לוואי של כוסמת קלויה (חומה) הוא כשר לפסח ומעט מזין יותר מהחלופה אבללללל גם קמח מצה יעשה את העבודה. אז בלי פאניקה.

את הכוסמת אפשר לקנות טחונה או לטחון במטחנת תבלינים, אני תמיד אעדיף לטחון בעצמי כמות קטנה כי באחסון ממושך, גם במקרר, כל הטחונים למינהם דגנים או אגוזים מפתחים טעם לוואי שאיננו אהוד עלי.

העיסה הטבעונית תמיד תהיה יציבה יותר לפני הטיגון (יחסית לבלילה מבוססת ביצים) וזו מכיוון שאין לנו חומר הנקרש בחום ומייצב אלא הטיגון עצמו, אז שוב- לא להבהל, וכן, קראתם נכון- לא צריך להוסיף נוזלים למתכון למעט המים שהמצות שתו. על הדרך חסכתי לכם את הבישול והסחיטה המייגעים של הירוקים, פשוט קוצצים ומוסיפים לעיסה ללא הכנה מוקדמת נוספת.

לא חייבים להוסיף גבינות טבעוניות אבל זה מומלץ, אני משתמשת באיזו גבינה טבעונית שהכנתי השבוע: הפעם השתמשתי בכמוצרלה חצי קפואה שחתכתי לקוביות, גם צפתית קשיו מתאימה או פטה שקדים את כולן ניתן ומולץ ללמוד להכין בסדנת הגבינות אונליין שלי. כל גבינה שאיננה מאוד רכה תתאים וכמובן שניתן להשתמש בגבינות קשות קנויות, מה שאוהבים.


המצרכים למינה גדולה:

צרור מנגולד (4-5 עלים )

4-5 עלי קייל (או עוד צרור מנגולד)

3-4 בצלים ירוקים

8 מצות

4-5 כפות קמח כוסמת ירוקה או קמח מצה

1 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)

100 גרם גבינה טבעונית (לא רכה)

3 כפות שמן זית לטיגון



הכנה:

  1. שוברים את המצות ומכסים במי ברז, ממתינים 10 דק' ומסננים היטב.

  2. בינתיים שוטפים את המנגולד נפטרים מהטרונצ'וס (רוב החלק הלבן, כדאי לשמור למרק!) וקוצצים עם סכין גם את הבצל הירוק, את הקייל כדאי לכסח במעבד מזון.

  3. מעבירים לקערה את המצות המסוננות, הירוקים הקצוצים, קמח כוסמת ירוקה או קמח מצה, מלח וגבינה טבעונית. מערבבים טועמים (מותר לטעום כי אין ביצים!!! הכי כייף טבעוני) ומוסיפים מלח אם חסר. אפשר גם פלפל שחור אם אוהבים.

  4. מחממים 2 כפות שמן במחבת נון סטיק גדולה, מעבירים את הבלילה ומשטחים ומהדקים עם מרית או כף. מטגנים על אש בינונית עד שמנחשים שהשחים. אין איך לדעת - אפשר לנער את המחבת בעדינות ולבדוק את היציבות של המינה, אפשר להריח את האדים העולים, חשוב לא לשרוף אבל אם הופכים מוקדם מדי זה עלול להתפרק. אפר לראות כאן בסרטון מהי מינה שהודקה כמו שצריך ושומרת על אחידות יציבה.

  5. לוקחים מכסה שמתאים בקוטר למינה, חייב שיהיו לו ידית אחיזה וגם שוליים שאינן בזוית ישרה. כשמגיע הרגע הגדול והמתאים מרימים את המחבת, אוחזים במכסה כשהידית כלפי מטה כמו קערה, מעבירים בטלטול עדין את המינה למכסה שאוחזים בו היטב מלמטה, בידית. ועכשיו הופכים את המחבת הריקה מעל המינה כאילו היא מכסה ובזריזות הופכים!!!

  6. מחזירים את המחבת לאש- כעת הצד השזוף של המינה פונה אלינו, יוצקים בשוליים את כף השמן הנותרת ומטגנים על אש בינונית גם את הצד השני.

  7. ניתן לחמם חוזר.






Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts