רוטב סאטאי מארבעה רכיבים
- גלי לופו אלטרץ
- Nov 24, 2020
- 1 min read
Updated: Feb 20, 2024
מזה זמן מה יש לי צנצנת של חמאת קוקוס במזווה, יושבת לה קצת מנותקת, חסרת כיוון ואופק שימושי. חמאת קוקוס היא התוצאה של טחינת בשר הקוקוס ללא ההפרדה לשבבי קוקוס ושמן קוקוס, היא נוזלית בקיץ וקשיחה בחורף, היא שמנונית אך בעלת גוף.
בגלל שאני תמיד מחפשת קיצורי דרך עבורכם (סתאאאאאם, זה בעיקר עבורי!) אז גיליתי שהמרקם והטעם העדינים של חמאת הקוקוס הם בדיוק מה שרוטב הסאטאי שלי היה צריך!
רוטב סאטאי (סאטה) הוא רוטב בוטנים אינדונזי. הוא סמיך, קרמי ומפנק כל רכיב שגרתי, וזה אם אתם אוהבים בוטנים וקוקוס כמובן. הוא יתאים לבטטות צלויות/מאודות, הוא יתאים כמטבל לירקות פריכים, הוא מתאים לקוביות טופו מוקפצות וגם לבודהה בול (buddha bowl) שהיא סלט ארוחה בריא צבעוני ומשביע וראוי לפוסט נפרד בבוא היום.
האם אפשר להכין את רוטב הסאטה ללא חמאת קוקוס? כן, פשוט תמירו את חמאת הקוקוס והמים בכמות זהה של קרם קוקוס שומני.
אז קדימה! דקה קערית וכף ואתם רואים כמוני את האור!!

2 כפות חמאת קוקוס
1/3 כוס מים רותחים
2 כפות חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה
1 כפית רוטב חריף (כגון סרירצ'ה או אחר)
להכנה:
מערבבים בקערה את חמאת הקוקוס עם מים רותחים עד היווצרות קרם סמיך.
מוסיפים בבחישה את חמאת הבוטנים.
מתבלים ברוטב סויה ורוטב חריף, מערבבים ומתקנים תיבול (מליחות או חריפות).
ניתן להוסיף מעט מיץ לימון לאוהבי החמיצות, ניתן להשתמש במשחת קארי אדומה או ירוקה במקום הרוטב החריף.
