שניצל תירס טבעוני לא מטוגן... הכי במיינסטרים!

בספר הבישול שלי "בישול טבעוני ישראלי" יש מתכון נהדר לשניצל תירס. אלא מה, זה מתכון קצת אליטיסטי שדורש תירס טרי, הוא נולד מכך שפעמים רבות נשארים כמה קלחי תירס טרי שכבר לא מעניינים אף אחד לכרסום ופצלוח...במתכון ההוא יש טריק שמתבסס על העמילן הדביק של תירס לא מבושל בתור החומר הקושר ומאפשר להשתמש במעט קמח וכך לקבל שניצל שהוא לא סוליית בצק מצופה ופריכה.

הוצפתי בשאלות - האם אפשר להשתמש בתירס מקופסה או מהמקפיא ונאלצתי לחזור ולהסביר שלא, מצטערת, זה מתכון לתירס טרי, וככה יצא מתכון אליטיסטי שלא סוגר פינה של שניצל תירס שתמיד אפשר לשלוף ולהכין ברגע.

אז לקח קצת זמן, וקבלו אותו, את המתכון שכן סוגר פינה, שכן מבוסס על תירס מקופסה ואפילו שודרג לחלבון איכותי יותר עם שעועית (!!!), אפוי כמובן, קל להכנה וטעים טעים טעים!

כמו כל הדברים האפויים רצוי לאכול באותו יום, אבל אפשר להקפיא הקפאה פתוחה כמו בתמונה - מסדרים על מגש מצופה ניילון נצמד את השניצלים ומקפיאים כמה שעות עד שקפוא לחלוטין משחררים מהמגש ומאחסנים בשקית זיפלוק או קופסה, אין צורך להפריד בניילונים בין השכבות. מרגע שהשניצל כבר קפוא הוא לא יידבק אחד לשני. אופים ישר מהמקפיא, מוסיפים כמה דק' לאפייה.

אם מתעקשים לטגן זה אפשרי, כדאי להוסיף עוד 2 כפות קמח כדי לקבל עיסה יציבה יותר.

המצרכים ל 6 שניצלים/ 18 נאגטס:

 

1 קופסת שימורים תירס מסוננת (330 גרם לאחר סינון)

1/2 כוס שעועית לבנה מבושלת (אין בעיה להשתמש בקפואה מופשרת)

1/4 כוס קמח לבן (הקמחים המלאים לא מתאימים כאן, בצבע ובכבדות..)

2 כפות נבט חיטה (אופציונלי אבל מומלץ מאוד, בריא בריא!)

1/3 כפית מלח

לציפוי:

1/2 כוס פירורי לחם 

2 כפות שמן זית

 

1. טוחנים במעבד מזון או עם בלנדר מוט חצי מכמות התירס ואת כל כמות השעועית לעיסה חלקה.

2. מעבירים לקערה ומוסיפים את התירס השלם שנותר, הקמח ונבט החיטה והמלח, מערבבים היטב.

3. מערבבים בקערה את פירורי הלחם עם שמן הזית, ומחליטים אם מכינים נאגטס או שניצל (זה הגודל שקובע!).

לנאגטס: משתמשים בכפית אחת כדי להוציא כפית גדושה מן העיסה ובכפית השנייה כדי להטיל את הנאגט לפרורי הלחם, על ידי טלטול של קערת הפירורים מצפים והופכים את הנאגט בפירורים, משטחים מעט ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

לשניצל: משתמשים כנ"ל בשתי כפות.

אופים ב 190 מעלות כעשרים דק' (תלוי בגודל השניצלים/נאגטס, בסוג פירורי הלחם ובתנור) עד שמזהיב ופריך.

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

March 31, 2019

Please reload

Archive