נאגטס טופו

בריא זה מושג מופשט וגם יחסי.

 יכול לקפוץ בפיד שלי מתכון בנוסח "משקיעה בבריאות המשפחה שלי!" של הודו- עוף -ביצים וגם מתכון של סלט נבטוטיי חמניות מהימלאייה עם כוסמת מונבטת קריספית ושניהם יזכו לאותה כותרת, ונמצאים תחת אותה הגדרה של "בריא". 

כי מהו בריא? בריא כמו יופי, הם בעיני המתבונן.

ומול המתכון היום יהיו שיזעקו- הכיצד??? את קוראת לעצמך "סדנאות בישול בריא" ונותנת מתכון לטיגון בשמן עמוק????

אז ככה- בריא זה יחסי, ויחסית לארוחת ילדים במק'מזעזע זה שיא הבריאות. ויש ילדים שאם תגישו להם נאגטס נהדרים גם אם מטוגנים יאכלו סוף סוף טופו ואולי תיפתח להם דלת לעולם שלם של מתכונים בריאים יותר, ואם מקפידים על טמפרטורה טובה לטיגון (160-170 מעלות) ועל שמן חדש ועמוק מספיק, זה לא כל כך גרוע. זה בוודאי יותר טוב מכל צ'יפס בכל מסעדה, תאמינו לי.

בכל מקרה כללתי את הגרסה האפויה שהיא נהדרת רק יש לקחת בחשבון שהנאגטס האפויים טעימים רק כשהם יוצאים מהתנור כי כשהם מתקררים הם מתייבשים (כדברי השיר: "מאפייה בתנור הנאגטס הופכים קשים, מעטים יוצאים ממנה נשכרים"). בכוונה אין תבלינים בנאגטס למעט הטעם המלוח-מתוק, וזה מכיוון שנאגטס אמורים להיות די נייטראליים בטעמם, רוב הקטע הנאגטסי הוא המרקם הייחודי להם. 

 

נאגטס טופו

1 חבילת טופו

1 כף גדושה קמח תירס (הצהוב הדק לפולנטה)

1 כף גדושה קמח עדשים

2 כפות שמן זית

2/3 כפית מלח

2 כפיות מייפל

 

לציפוי: ½ כוס פירורי לחם

שמן לטיגון עמוק

 

1. חותכים את הטופו לשניים, מניחים מחצית במעבד מזון וטוחנים למחית סמיכה עם שאר המצרכים למעט פירורי הלחם.

2. מניחים בקערה את חצי הטופו הנותר ומפוררים לחלוטין עם הידיים. מוסיפים את המחית הסמיכה ומערבבים.

2. מרטיבים כף יד אחת, יוצרים צורת נאגטס אחת וביד השניה מצפים בפירורי לחם.

3. מטגנים בשמן עמוק, רצוי בסיר קטן, עומק השמן צריך להיות לא פחות מ 8 ס"מ.

 

***לגרסה האפויה: מוסיפים 2 כפות שמן זית לפירורי הלחם, טובלים את הנאגטס ואופים ב 190 מעלות כ 15 דק'.

 

מחפשים מתכוני טופו נוספים? סדנת "מה טופו אהליך!" ביום שישי 22/06 בכפר סבא 10:00-13:30 תתן לכם המון ידע, מתכונים מעולים, רעיונות וכלים שימושיים לרוב.

נותרו עוד מס' מקומות פנויים! לרישום צרו קשר.

 

מתכון בונוס, כי עד שאני מסכימה לשים שמן בסיר חבל לא לנצל....

טבעות בצל

1 בצל

1/2 כוס חלב סויה ללא סוכר

1 כפית חומץ

1/4 כפית מלח 

1/4 כוס קמח תופח

 

פירורי לחם מוזהבים

 

שמן לטיגון עמוק

 

1. קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות יפות בעובי 1/2 ס"מ ומפרידים לטבעות. 

2.  מערבבים בקערה את חלב הסויה עם החומץ והמלח (החלב יסמיך כמו יוגורט וזו התוצאה המבוקשת לא להילחץ... ) מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מעבירים את הטבעות לבלילה ומצפים את הבצל היטב.

3. מעבירים עם מזלג או מקלות אכילה כל טבעת מצופה בלילה לפירורי הלחם (ככל שהם דקים יותר כך יווצר ציפוי אחיד יותר, אפשר לטחון אותם במטחנת תבלינים או מעבד מזון) ומצפים.

4. מטגנים עד פריכות והזהבה, זה קורה די מהר.

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

March 31, 2019

Please reload

Archive