פשטידת פסטה טבעונית

מה כבר ביקשתי? פשטידה עם טעם של כלום. כמו שהייתי עושה פעם לאחי הקטן: פסטה מבושלת, ביצים וקוטג'. היינו חותכים לקוביות ומחסלים ביום אחד את המגש כולו, עם הידיים וקר מהמקרר, ברור. 

מכיוון שהפשטידה היא עם טעם של כלום (כמו שילדים מעדיפים) ואני עפעס כבר לא שם די הרבה שנים, אני נוהגת להערים על מנתי שלי בצלחת סלט טורקי או סחוג או אריסה או סלסה! העיקר שזה אדום ופיקנטי.... 

כמובן שאפשר להוסיף לה טעמים כמו:

* עגבניות מיובשות, אורגנו וזיתים 

* פטריות מוקפצות עם עשבי תיבול יבשים (מחממים שמן זית עם חצי כפית בזיליקום יבש חצי כפית טימין וחצי כפית אורגנו אפשר גם קצת רוזמרין ומטגנים בשמן המתובל את הפטריות)

*גבינות טבעוניות: האפשרות הפחות אהובה אישית עלי אך מי שגבינות טבעוניות מהסופר טעימות לו ייהנה להוסיף לתוך המסה בבחישה ככוס גבינה טבעונית מגוררת. לא כדאי לפזר מעל המאפה "להקרמה" כי יש למוצרים אלו נטייה למרקם משונה באפייה ארוכה.

* למי שאוהב קרום פריך במיוחד אפשר לפזר שכבה אחידה של פרוסות שקדים או שומשום או שברי אגוזים (פקאן זה מצוין!)

מופתעים שטופו יכול לעשות את זה? זו רק ההתחלה! הצטרפו לסדנה "מה טופו אוהליך" ותגלו עולם שלם של קציצות, פשטידות, מוקפצים, שווארמה, שניצל ועוד הפתעות! 10/10/2018 יום רביעי ב 18:00 בכפר סבא.

 

המצרכים:

500 גרם פסטה קצרה (רצוי פרפרים אבל גם צינורות ומרפקים אפשריים) + מלח לבישול הפסטה

300 גרם טופו מוצק (רגיל)

1 גזר קלוף

1 שן שום קלופה

1 כוס מים

1 כף שקדייה (ממרח שקדים לא ממותק*)

1/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח

 

הכנה:

1- מבשלים את הפסטה כרגיל בהמון מים מומלחים בנדיבות עד שרכה, מסננים, מחזירים לסיר.

2- טוחנים בבלנדר את שאר המצרכים לקרם חלק ואחיד- תהיו נחמדים לבלנדר ותחתכו את הגזר לפיסות גדולות ותפוררו את הטופו לכמה גושים.

3- יוצקים את הקרם הצהוב לסיר עם הפסטה המסוננת ומערבבים היטב, זה הזמן להוסיף טעמים אם בחרתם. משטחים בתבנית פשטידה סטנדרטית 20/30, רצוי מאוד לרפד אותה בנייר אפייה. אופים ב 185 מעלות עד שמזהיב מעט 25-30 דק', מצננים מעט לפני שפורסים.

 

* ניתן להחליף את ממרח השקדים וכוס המים בכוס חלב צמחי לא ממותק או שמנת אורז או שמנת סויה לא ממותקות.

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

March 31, 2019

Please reload

Archive