top of page

אוקונומיאקי טבעוני

אוקו מה?

אוקונומיאקי, ביפנית- שזה אומר בערך: מה שיש (במקרר) צלוי. נהדר! אני מעריצה מתכונים כאלו!

ובעיקר כאשר מדובר על מתכון ללביבה (פנקייק מלוח בעצם) רגע לפני חנוכה, ומתכון שרק מחכה שיגאלו אותו מהתלות בביצים (מיותרות לחלוטין כפי שתראו).

אני משתמשת במתכון זה בטופו רך של משק וויילר, הוא קצת עדין יותר קצת טעים יותר וממש מתנהג יפה בפנקייק המלוח. אני בטוחה שגם עם טופו קשה זה יצליח.

אני הכנתי את האוקונומיאקי עם כרוב בלבד, אבל אפשר להוסיף גם גזר מגורר גס, נבטוטי מאש, בצל ירוק וכד'. ניתן להטביע אחרי ההפיכה הגדולה תוספות נחמדות כמו פרוסות עבות של פטריות טריות או אפונה, פרוסות רוחב של פלפלים צבעוניים וכן כיד הדמיון או בעצם- כמצאי המקרר!

את האוקונומיאקי הטבעוני אני מגישה כמיטב המסורת עם רטבים עזי טעם (עז במובן חזק, כן? הכל טבעוני אין עיזים במתכון!)

רוטב אוקונומיאקי בייתי שמבוסס עם קטשופ ורוטב סויה- הילדים אהבו אני פארטי פופר שונאת קטשופ שכמוני פחות התחברתי: מערבבים 2 כפות קטשופ עם 2 כפות רוטב סויה.

מיונז טבעוני מבוסס חלב סויה מדולל בחומץ אורז

והרוטב הכי הכי- מיונז סרירצ'ה (שהוא טבעוני במקור, אפשר למצוא בכל מיני סופרים שווים!) שמחבר את החריף עם המיונז והאוממי ברוטב אחד ממכר.

המצרכים לאוקונומיאקי אחד גדול:

100 גרם טופו רך

1/2 כוס מים

1/4 כפית מלח

פיסת זנגוויל קטנה

1/4 דף אצת נורי (זה על תקן תבלין- מי שלא אוהב חבל, אבל יעבוד גם בלי)

1/2 כוס קמח כוסמין מלא (אפשר קמח לבן)

1/2 כפית אבקת אפייה

כוס כרוב חתוך דק דק דק

כף שמן זית

תוספות לבחירה: אפונה, אדממה קלוף, פטריות טריות, נבטוטי מאש וכד'

להגשה וקישוט: מיונז סרירצ'ה או מיונז מדולל בחומץ, רוטב אוקונומיאקי (קטשופ ורוטב סויה)

מעט אצת נורי גזורה

1. טוחנים במעבד מזון או בלנדר את הטופו, המים, אצת הנורי, הזנגוויל והמלח לכדי עיסה אחידה.

2. מערבבים בקערה את עיסת הטופו עם הקמח אבקת האפייה והכרוב החתוך דק, אפשר עם כף אפשר עם הידיים, העיסה דביקה...

3. מחממים כף שמן במחבת נון סטיק, מניחים את העיסה ומשטחים עם כף, מסדרים את השוליים כך שיהיו עגולים ככל האפשר. מטגנים עד שהשוליים מראים סימנים של שינוי צבע מלמעלה והזהבה מלמטה... הופכים ומטגנים גם את הצד השני- זה לוקח זמן!

4. מניחים על צלחת גדולה מקשטים ברטבים ובאצה גזורה אם רוצים.

עכשיו רק נשאר להכין תה נהדר ולהירגע.......

מחפשים מתכונים שווים ממש לחנוכה? יש לכל ימות החג!!!

מחפשים סדנה אסייתית ממש שווה? יש כאן!

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page