top of page

מרק פטריות ושמנת

יום אחד ( איזה כייף סיפור שמתחיל כמו שצריך!!!) התאוותי למרק פטריות בשמנת. ניגשתי נינוחה שלא לאמר אפילו שאננה לספר שלי "בישול טבעוני ישראלי" פתחתי בפרק המרקים ונחרדתי לגלות ש- אין, נאדה יוק וכלום? הייתכן? אין לי מתכון למרק פטריות בשמנת?

אז הנה הוא כאן לפניכם אחד המרקים המפנקים אך הבריאים:

1 כרשה/ בצל

1 כף שמן זית

2 סלסלות פטריות שמפיניון וחורש

1 כף אבקת פטריות (לא חובה אבל מוסיף- טוחנים במטחנת תבלינים פטריות מיובשות שקונים בכל סופר - יש במקררים של הירקות)

1 ליטר מים

2 כפות קמח אורז/ קמח טף/ קוואקר

2 גבעולי פטרוזיליה (עלים וגבעולים)

1 עלה דפנה

1 כפית מלח

½ כוס מים

2 כפות שקדייה

1. קוצצים את הכרשה ומאדים בשמן כחמש דק', בינתיים פורסים את הפטריות ואז מוסיפים לכרשה ומערבבים 2-3 דק' נוספות. .

2. בוללים את הקמח במים ומוסיפים לסיר יחד עם שאר המצרכים למעט המצרכים לשמנת, מרתיחים ומבשלים כ20 דק'.

3. טוחנים עם בלנדר מוט את המים והשקדייה עד שנוצרת שמנת עשירה, מוסיפים לסיר מרתיחים טועמים ומתקנים תיבול.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts