מרק פטריות ושמנת

יום אחד ( איזה כייף סיפור שמתחיל כמו שצריך!!!) התאוותי למרק פטריות בשמנת. ניגשתי נינוחה שלא לאמר אפילו שאננה לספר שלי "בישול טבעוני ישראלי" פתחתי בפרק המרקים ונחרדתי לגלות ש- אין, נאדה יוק וכלום? הייתכן? אין לי מתכון למרק פטריות בשמנת?

אז הנה הוא כאן לפניכם אחד המרקים המפנקים אך הבריאים:

 

 

1 כרשה 

1 כף שמן זית

2 סלסלות פטריות שמפיניון וחורש

1 כף אבקת פטריות (לא חובה אבל מוסיף- טוחנים במטחנת תבלינים פטריות מיובשות שקונים בכל סופר - יש במקררים של הירקות)

1 ליטר מים

2 כפות קמח אורז/ קמח טף

2 גבעולי פטרוזיליה (עלים וגבעולים)

1 עלה דפנה

1 כפית מלח

 

½ כוס מים

2 כפות שקדייה

 

1. קוצצים את הכרשה ומאדים בשמן כחמש דק', בינתיים פורסים את הפטריות ואז מוסיפים לכרשה ומערבבים 2-3 דק' נוספות. .

2. בוללים את הקמח במים ומוסיפים לסיר יחד עם שאר המצרכים למעט המצרכים לשמנת, מרתיחים ומבשלים כ20 דק'.

 

3. טוחנים עם בלנדר מוט את המים והשקדייה עד שנוצרת שמנת עשירה, מוסיפים לסיר מרתיחים טועמים ומתקנים תיבול.

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

March 31, 2019

Please reload

Archive