צ'אי מסאלה no.2
צ'אי= תה, מסאלה=תבלינים, צ'אי מסאלה הוא תה תבלינים. הוא מפנק וקרמי והשימוש בתבלינים המחממים מוסיף רובד נוסף של חימום, בול לחורף!
יש לי מתכון נהדר לצ'אי מסאלה מפנק בספר "טבעוני פשוט וטעים" שפורסם גם כאן בבלוג.
צ'אי מסאלה הוא מהמתכונים שטבענתי בקלי קלות וגם ערכתי לו התאמה גאונית לשיטת "תמר במקום סוכר" תציצו במתכון ותראו בעצמכם, זו שיטה מהממת להמתקת משקאות על בסיס פרי שלם עם כל הסיבים הבריאים.
אבל שנים עוברות, ושינויים תזונתיים מתרחשים, וכשתפסה אותי צינה כזו לפנות ערב ממש רציתי צ'אי מסאלה.
תמרים לא נכללים בתזונה דלת פחמימות וגם את ממרח השקדים שנותן קרמיות מופלאה וסמיכות קטיפתית רציתי להמיר בקרם קוקוס שומני, כי הרגשתי שהגוף מבקש שומנים טובים ומעדיף להמנע מקפאין בשעות הערב, אז קבלו את צ'אי מסאלה גרסת הדל פחמימות וקפאינים, שיהיה לכם חם ונעים!
אפשר לשחק עם התבלינים, אפשר להשתמש גם בכוכב אניס וזנגוויל (ג'ינג'ר), רק חשוב לשלוף אותם לפני שמקציפים עם הבלנדר.
לכוס אחת:
3/4 כוס מים
1/4 כוס קרם קוקוס
1/4 כפית קינמון טחון
מעט אגוז מוסקט טחון טרי
1 ציפורן
קורט פלפל שחור טחון
להמתקה אם רוצים: 1 כפית סוויטאנגו או אלולוז או מונקפרוט (ממתיקים שלא מעלים את הסוכר בדם)
הכנה:
מחממים עד לרתיחה את כל הרכיבים בסיר קטן, נפטרים מהציפורן, מקציפים עם בלנדר מוט (לא חובה, פשוט יוצר קצף מקסים), מעבירים לכוס ו...נזהרים לא לקבל כווייה בלשון!
ממשיכים השבוע באוירה חורפית עם סדנת הקטניות-
חמין נזידים ושאר מטעמי חורף טבעונים ובריאים
יום שישי 29/12
9:00- 12:00
בכפר סבא
350 ש"ח
לרישום שלחו לי וואטסאפ ל 0528924766
Comments